Menossa juuri nyt!

Granada

Matkaväsymystä. Nämä kuvat ovat Granadasta lauantain retkeltä. Korkein kohta ylänköalueella ennnen Granadaa Malagasta aj...

Aatosta tapaninpäivään

Aattoilta meni rauhallisissa tunnelmissa. Joululounaalla olimme Sabor-nimisessä suomalaisessa ravintolassa. Perinteistä jouluruokaa, kinkkua, laatikoita, lohta, rosollia ja joulutorttuja. Ihan hyvä kokemus. Paikka on tulossa tunnetuksi Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon -ohjelmasta, joka on nähtävissä Suomen televisiossa helmikuun tienoilla.
Entinen bussin käyttämä katu on muutettu pysyvästi kävelykaduksi, rakenteellinen muutos alkaa ensi vuonna.

Aaton marenkileivokset suoraan leipomosta.





Yö ja ilta oli varsinaista pauketta kaduilla. Paikalliset (keitä lienevätkään) pamauttelivat raketteja, joka on vapaata touhua täällä ilman poliisin puuttumista asiaan. Kirkko kilkutteli kelloja niin äänekkäästi, että se jopa häiriköi joulurauhaa!

Joulupäivänä kävimme myöhäisellä lounaalla brittiystävämme Angelan luona, joka asustaa noin kilsan päässä meistä. Kivaa oli ja siellä oli myös toinen brittipariskunta Fuengirolasta. Angela ja Jeff pelastettiin vuosi sitten hortoilemasta eksyksissä vuorilla lähellä El Zorroa. Siitä alkoi ystävyytemme. Valitettavasti Jeff ei enää ollut keskuudessamme ja häntä muistelimme lämmöllä.

Kävelykatu Calle de San Miquel jouluvalaistuksessa.

Kiinanruusu matkalla Angelan luokse.

Tapanina löhöilimme iltapäivään. Hankimme muutama päivä sitten Tarjeta Conclucion -matkakortin ja nyt tänään on tarkoitus käydä lataamassa lisää valuttaa kortille. Torremolinoksesta löysimme 9 paikkaa, jossa tämän voi tehdä. Tällä kortilla (vyöhyke, zone 1) bussimatka Malagaan maksaa 1,07 €, eli on varsin edullinen ja 58 senttiä halvempi kuin kertalippu. Kätevä kortti ja sillä voi maksaa jopa 15 matkaa kerralla.

Eläkeläinen voi hankkia myös Tarjeta Dorata -nimisen alennuskortin Renfeen eli junaan, jolla saa vuoden ajan (voimassaoloaika) 25 % - 40 % alennusta junamatkoista. Kortti maksaa 6 €. Korttiin tulee numerosarja, joka pitää syöttää Dorata lippua ostaessa automaattiin ja näin saa alennuksen.

Kookos voi hyvin ja tankkaa certoa masuun päivittäin. Se on suurta herkkua.




Hankimme myös F - secure Freedome ohjelman (1 vuosi 49,90 €), jolla voi trackata ip:n suomalaiseksi. Näin voi katsoa kaikki Suomessa esitetyt tv-ohjelmat suorana kuten Suomessa, Katsomoa, Areenaa ja Netflixiä ilman tekstitysongelmia. Sovellus on 3 laitteelle ja se bloggaa myös hakkereita ja sivukalastusta sekä mainosmiesten hyökkäyksiä netissä.

Carihuela.

Kahdenvärisiä Bougainville (Ihmeköynnös) köynnöksen kukkia.


Carihuela.

"oho"

Kävimme syömässä rantapaseon (Paseo Maritimo la Carihuela) alkupäässä Carihuelassa paikallisessa grillissä lammasta (cordero). Hyvää oli. Paikan nimi on Meson Casa Pasculal II.



Kahvilla ruokailun jälkeen.




Muovia rannalla talvilevolla.

Tero jatkoi matkaa Benalmadenaan ja Raili palasi bussilla kotiin.

Jos shortsit on jalassa, voi olettaa että he ovat englantilaisia, ja niinpä tässä tapauksessa olivatkin.


Benalmadenan pienvenesataman majakka.

Jos matka on "all included" niin istut täällä joka ilta ja syöt itsesi läkähdyksiin, sopii kenelle sopii.

Rantataidetta pikkukivistä Tapaninpäivän iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti