Menossa juuri nyt!

Granada

Matkaväsymystä. Nämä kuvat ovat Granadasta lauantain retkeltä. Korkein kohta ylänköalueella ennnen Granadaa Malagasta aj...

Córdoba kierroksessa

Edellisenä päivänä aloitettiin Córdoban matkasuunnittelu ja itse retki ajoittui perjantaille. Katseltiin virtuaalikarttoja, parkkipaikkoja ja käyntikohteita. Ja tietysti ladattiin kartta tablettiin. Säätietojakin tutkittiin ennakolta. El tiempo kertoi 13 C maksimilämpötilaa.


Matkaan lähdettiin kello kahdeksan, olihan moottoritietä töräytettävänä reilut 170 kilometriä. Malagasta vie lähes suora A7-moottoritie kohti Córdobaa, suurimmaksi osaksi maksullisen AP7-tullitien vieressä. Perille päästiin puoli yhdentoista maissa pienen harhaanajon jälkeen ja parkki löytyi juuri sieltä mikä edellisenä päivänä oli kartalta katsottu. Todettiin, että kyllä ennakkosuunnittelu aina kannattaa.

Auto parkiin ja sujahdettiin vanhan kaupungin muureista sisään. Matkalle osui hevosvankkurimuseo. Siellä piipahdettiin.


Jo tovin kuluttua seisottiin Guadalquivir joen rannalla ihmettelemässä roomalaisten rakentamaa Córdoban vanhaa siltaa aivan La Mezquitan moskeijan edessä. Sillalta siirryttiin moskeijaan.





 Vanha silta





 Moskeija







Uusi silta




Ravintolaan voi myös pyyhältää yöpuvussa!


 Kaupunkia ristiin rastiin kävellessä löydettiin myös juutalaiset korttelit.




Aseos tarkoittaa WC:tä.




Moskeijan kulmilla.


 Juutalaiskortteleita








Aukio: Plaza de Corredera






Seuraava käyntikohde oli iso Plaza de Correderan aukio keskustassa. Oluet nautittiin auringonpaisteessa torilla.



Córdoban moskeija










La Mezquita  on Córdoban kaupungissa Espanjassa 900-luvulla valmistunut moskeija, joka 1200-luvulta lähtien on ollut kristittyjen hallussa. Nyt moskeija on katedraali. 



Moskeija olisi maailman kolmanneksi suurin, mikäli kalifaatin hallitsija Ferdinand III  ei olisi vuonna 1236 muuttanut sitä kristilliseksi kirkoksi Córdoban reconquistassa ja rakennuttanut keskelle moskeijaa kristillisiä alttareita. Moskeijan minareetti muuteetiin kellotapulitorniksi ja kellot varastettiin Santiago de la Compostellan kirkosta. 



Kristityt ja musimit ovat kiistelleet tästä jätiläismäisestä komlpeksista ja sen rukouskäytöstä vuosisatojen ajan. Moskijaan mahtuu 20 000 ihmistä kerralla.



Moskeijassa on 856 pylvästä, holvikaaria, kaksoiskaaria ja näyttäviä roomalaisia arkkitehtonisia muotoja. Mielenkiintoinen käyntikohde.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti