Menossa juuri nyt!

Granada

Matkaväsymystä. Nämä kuvat ovat Granadasta lauantain retkeltä. Korkein kohta ylänköalueella ennnen Granadaa Malagasta aj...

Mantelipuiden kukinta-aikaa


Saimme vihiä Costalla mitä tahansa koska tahansa Facebookin ryhmäsivustolta, että mantelipuut ovat kukassa juuri parhaillaan. Joten välittömästi säntäsimme Arenasiin Velaz-Malagan alueelle ihmettelemään niiden kauneutta ja kukkaloistoa. 

Matkalla ihailimme upeita maisemia ja ajelimme jopa 700 m korkeudessa kylien välissä. Päivä oli tuulinen ja lämpötila noin 14 astetta.



Maisemapanoraamoja










Söpöjä taloja vuorten rinteillä.






Kaveri tuli baariin kopukalla - caballo.


Käytiin tässä paikassa Arenasin kylässä Menu del Dia lounaalla.  

Paikallisia papparaisia Canillas de Aceitunon kylässä.

Arenasin muuli - mule.


Mantelipuiden loistokasta kukintaa Velaz-Malagan kukkuloilla




















Mantelipuun kukinta vaihtelee säiden ja paikkakunnan mukaan. Aurinkorannikolla se osuu useimmiten tammi-helmikuulle, sillä kukkimiseen tarvitaan ainoastaan kuuden asteen lämpötila.

Mantelipuun eli almendron kukissa on viisi terälehteä ja kukkien väri vaihtelee valkoisesta vaaleanpunaiseen. Itse asiassa väriloisto tuntuu ehkä kirkkaammalta kuin onkaan, koska muu luonto vielä nukkuu.

Itse syötävä osa, manteli -  joka on Espanjassa hyvin yleinen herkkujen raaka-aine - on  mantelipuun hedelmän kivi. Mantelipuun hedelmät kypsyvät vasta syksyllä.












Mantelipuun kukka.





















 Kylien kaunetta välillä Arenas - Canillas de Aceituno.


Mutkainen, mutta hyväkuntoinen tie reitillä Arenasista Cannillas de Aceitunoon.


Jos menee kylään sisälle joutuu aina kapeille kaduille, joista ei aina tiedä miten koko vanhasta kylästä pääsisi pois. Mutta aina on selvitty ulos, vaikka joskus on tuntunut jopa mahdottomalta löytää reitti väljemmille teille. Käytiin kahvilla Canillas de Aceituno -kylässä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti