Menossa juuri nyt!

Granada

Matkaväsymystä. Nämä kuvat ovat Granadasta lauantain retkeltä. Korkein kohta ylänköalueella ennnen Granadaa Malagasta aj...

Setenil de las Bodegas

Päivän retki tehtiin Setenil de las Bodegasin kylään Rondan taakse. Ei se kaukana ollut, mutta aikaa meni koko päivä.




Kylä on upea, eksoottinen. Talot ja kadut on rakennettu suoraan kallion seinämään. Perimätiedon mukaan arabit hallitsivat paikkaa aina siihen asti kun kristityt 75 vuoden piirityksen jälkeen saivat sen haltuunsa. Bodegas viittaa viinituotantoon ja olihan siellä bodegoita nytkin. Turistivirrat ovat varmasti kesällä vilkkaat, mutta nytkin siellä vilahteli siellä täällä kamerapäitä tähtäilemässä maisemia.




















































Paluumatkan painajainen oli Teban kaupunki suoraan kukkulan laella. Pölähdettiin kaupunkiin kun tarkoitus oli mennä kahville. Navigaattori taasen sekoili. Ohjasi auton tietä pitkin, joka tuntui nousevan kohti taivasta rotkon reunaa. Kyllä takapenkki kiljahteli. Käännyttiin onneksi takaisin. Kahviakin löytyi, mutta ei meinannut löytyä reittiä ulos kylästä. Huh!

Kuskin lisäys:
Edellä kuulimme takapenkin tunnelmia, jotka poikkesivat jokseenkin täydellisesti etupenkin tilanteesta. Miten nyt navi voisi tietää, että kaupungissa oli liikennejärjestelyjen muutos menossa, katujen ajosuuntia oli muutettu ja työt meneillään, lisäksi oli perustettu uusia kävelykatuja. Poislähdettäessä oli mielenkiintoinen tilanne kun kuski yritti poistua pohjoiseen ja navi etelään. Kaupunki sijaitsee muuten korkean paljaan kallion päällä, vain kaksi ulosmenotietä :-). Kiva kaupunki, pitää joskus käydä ajamassa se toinen ulosmenotie, joka nyt jäi kokematta :-). Harmi kun takapenkki ei kerennyt ottaa yhtään kuvaa ahtailla kaduilla ajon aikana kun siellä tuntui olevan niin paljon muuta puuhaa!








Menomatkalla pysähdyttiin Guadalhorce-joen mutkassa


Pitkäjalka, nimi todella liittyy linnun ulkoiseen olemukseen.

Silkkihaikara ja pari merimetsoa.

Hannu löysi kaverin joen rannalta, kaverin mamma seurasi tapahtumaa kauempana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti