Menossa juuri nyt!

Granada

Matkaväsymystä. Nämä kuvat ovat Granadasta lauantain retkeltä. Korkein kohta ylänköalueella ennnen Granadaa Malagasta aj...

Almondro fiesta

Guapon kylässä vietetään tänään Dia del Almondro -päivää. Sinne pikaisesti suuntaamme ja ehkä paatikoimmekin mantelireittiä pitkin. Uusi kokemus, ei olla aiemmin oltu vastaavassa tapahtumassa. Kylä sijaitsee Mijas Pueblon takana Sierra de la Nievaksen reunamilla, Coinin ja Mondan takana.

Illaksi suuntaamme lentoasemalle kun veli-Hannu tulee kylään luoksemme.


Guaroon lähdettiin innolla. Löydettiin uusi reittikin hyvää moottoritietä pitkin Fuengirolasta Coinin suuntaan. Yleensä täällä blogissa kerrotaan vain hyvistä asioista, mutta tänään meni kaikki "suunnilleen päin brinkkalaa".


Sekoilu alkoi lähellä Mondaa. Navikaattori jälleen jekutti ja paiskasi reitin suoraan vanhan kaupungin sydämeen kapeille ja lähes mahdottomille kujille. Sieltä olisi sitten pitänyt ängetä Guaron tielle. Lopulta tungettiin oikealle reitille ja kuinka ollaan muistettiin, ettei bensaa ole riittävästi paluuseen ja kylissä harvoin on asemia, varsinkin kun meidän piti löytää 98 -bensiiniä. Käännyttiin etsimään bensa-asemaa jälleen läpi tämän ahtaan kauhujen kylän. Asema löytyi neljän kilometrin päästä. Ja saatiin jopa sin plomo -bensiiniä 98. Palattiin taasen Guaron tielle, ja kylään matkaa ei ollut kuin muutama kilometri.

Auto parkkiin ja lähdettiin etsimään Almentdro -tapahtumaa. Ei näkynyt ohjeita eikä ihmisvirtoja missässään. Lopulta kysyttiin baarien ukoilta missä tapahtuma on? Ei ollut missään, sillä tapahtuma oli peruttu sateen vuoksi.  Harmi. Samalla alkoi satamaan. Käytiin paikallisessa kuppilassa syömässä ja lähdettiin paluuretkelle. Monta kertaa sekoiltiin teissä - olihan meillä navigaattorin kielikin espanjaksi. Mutta se ei ollut syynä, vaan navigaattorin sekoilevat ohjeet ja vähän kuskinkin sekoilu puhumattakaan apukuskin epäpätevistä ohjeista.


Ajeltiin Fuengirolan rantaan. Valtavan kova myrskytuuli puhalsi rantakatua pitkin. Piti mennä kahvillle, mutta kaikki rantakadun asiakkaat olivat ahtautuneet yhteen kapakkaan eikä sinne mahtunut sekaan. Mentiin Benalmadenaan. Netistä luettiin myrskytuhoista Fuengirolassa ja rannikolla. Katkenneita palmuja, irronneita kattoja, palmun lehtiä ja katkenneita oksia kaikkialla,  lenteleviä laatikoita, roskiksia ja jopa kumoon pyyhkäistyjä mummoja. Ja aallot todella tyrskyisät.



Benalmadenan sataman majakka.





Fuengirolan ranta


Myrskypäivä myös seuraavana päivänä

Kiertelimme Hannun kanssa Fuengirolassa ja Benalmadenassa myrskyä ihaillen. Tämä oli päivän teema, huomenna uutta matkaa pukkaa......

Fuengirolan rantaa kalasatamasta. Sataman kaikki kalastusalukset olivat myrskyn takia toimettomina laiturissa, hyvä niin.



Torremuelan tornin juurelta meri näytti suurelta kiehuvalta kattilalta.




Kiehuvan kattilan äärellä oltiin todellakin.  Meri kuohui, ulisi ja äänehteli. Tuuli repi tukkaa ja tavaroista piti pitää lujasti kiinni. Syötiin sataman ravintolassa Fuengirolassa. Palmu oli eilen mennyt kahtia ravintolan vieressä ja romutti autoja. Harvoin on tällaisia kelejä täällä. Ajateltiin mennä viikolla Tangeriin, mutta eihän se onnistu. Matkat on peruttu kovan kelin vuoksi. Hannu pääsee kuitenkin Teron kansa Camino del Reyn huimalle vaellukselle Chorroon. Itselle varattiin Tangerin matka 13.2.2018. Toivottavasti kelit rauhoittuvat sitä ennen.

Tero ja Hannu. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti