Menossa juuri nyt!

Granada

Matkaväsymystä. Nämä kuvat ovat Granadasta lauantain retkeltä. Korkein kohta ylänköalueella ennnen Granadaa Malagasta aj...

Doñana ja El Puerto de Santa Maria

Perjantai vietettiin Doñanan kansallispuiston reunamilla katsellen ja kuvaillen. Valitettavasti flamingoja ei näkynyt - lienevät lomalla Afrikassa. Kävelimme puistossa pienen lenkin ja Tero luuli nähneensä ilveksen, joka tarkemmassa "karva-analyysissä" osoittautui aidoksi villikissaksi (siis aito laji, jolla on paksu poikkiraidallinen häntä).


Doñana.
Illaksi suunnattiin kahville Sanlucarin de Barramedan vanhaan kaupunkiin ja syömään kalaravintolaan rannalle. Vähän tuli sekoiltuakin siellä. Juuri kun luulimme lopettaneemme aterioinnin vielä yksi iso kala putkahti pöytään! Ja sekin oli syötävä, vaikka emme olleet sitä edes mielestämme tilanneetkaan!  Kaiken selittäminen meidän vaatimattomalla espanjalla olisi ollut hankalaa tarjoilijalle, joka ei osannut sanaakaan englantia.

Kokki paloiteli kalan ja laittoi mukaan koristeeksi pään ja selkäruodon, joka oli uppopaistettu kuten kalanpalatkin. Kalan lajista ei tietoakaan, kovin oli punainen jossa valkoista marmorikuviota. Ei se makukaan ollut alkuunkaan kolmenkympin mukainen, mutta fiiniä tämä sitten varmaan kuitenkin oli :-). Kala maksoi 31 €, aika suolainen hinta kaverista, joka oli 40 €/kilo. No vastaava kilohinta Puerto Banuksessa on 130 €/kilo.

Lauataina mentiin läheiseen El Puerto de Santa Marinan kaupunkiin. Rannalla nautittiin mahtava kalalautanen hienossa auringon paisteessa. Vaikka kyllähän täällä ihmiset kulkevat toppatakit päällä, kun on talvi.


Kuva ei tee oikeutta monipuolisen annoksen herkullisuudelle. Tämä massiivinen kalalautanen maksoi 14 € El Puerto Santa Mariassa. Todella hyvää oli.
Cadizin uuden upean sillan pylonit erottuvat vasemmalla juuri ja juuri.


Riuttatiira

Majakka oli vielä osittain aamupäiväisen sumun peitossa.
Sisäpiirin juttu :-)

Loistohuvila ja luuranko, joka ei koskaan valmistunut, vierekkäin rannalla.





























Kastelualtaat.
 Huominen kohde!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti