Menossa juuri nyt!

Granada

Matkaväsymystä. Nämä kuvat ovat Granadasta lauantain retkeltä. Korkein kohta ylänköalueella ennnen Granadaa Malagasta aj...

Ibikset golfaavat


Nyt on ehdottomasti päivän paras hetki kuvauksessa saavutettu. Löysimme googlen ja espanjankielen avulla harvinaiset töyhtöibikset, joita olemme etsineet jo kaksi päivää. Kaverit olivat lähteneet golfaamaan - ei tietysti ihme, sillä näitä "laatutietoisia" otuksia on koko maailmassa vain parisataa yksilöä, joista noin 28 paria pesii La Barga de Vejerissä.

Tämä ibishän on muinaisen Egyptin pyhä lintu ja kaikkien suojeluohjelmien piirissä ja seurannassa. Sinällään hauskaa, että linnut löytyivät sateliittipaikannuksen avulla, josta voi päätellä niiden käyttäytymisprofiilin. Ibikseen oli asennettu seuranta-antenni ja sen perusteella oli netissä niiden lentoreitit. Varsinainen keskittymä osoitti yhdelle golfkentälle, jonne heti säntäsimme. Eikä tietenkään golfaamaan vaan kuvaamaan. Ja siellähän ne linnut luurasivat. 

Eilen löytyivät pesäpaikat La Barga de Vejerin kallioilta.






Näkymä golfkentältä. Taustalla näkyy Vejer de la Frondera.

Tolppien päässä häämöttää myös kattohaikaroiden pesiä. 

Ibikset rivissä kentällä. 



















Tukka hyvin - kakki hyvin!











Hämmästelimme kuinka kesyjä nämä linnut ovat. Pääsimme lähelle kuvaamaan, eivätkä ne olleet huomaavinaankaan. Sinne ne jäivät konkeloon nuokkumaan kun jatkoimme matkaamme.











Golfkenttällä linnut pölähtivät lentoon lähestyvän haukan takia - ei meidän kuvaajien.



Lintukuvauksen jälkeen ajeltiin Conil de la Fronderaan kuvaamaan auringonlaskua. Alla kuvakavalkadi siitä.



























Ruokapaikkaa jouduttiin etsimään. Ruokalu viiden - kuuden aikaan on aika toivoton yritys. Päivällä ruokapaikat sulkeutuvat kahteen mennessä siestalle ja avautuvat uudelleen seitsemän - kahdeksan aikaan. Neljän jälkeen kahviloissa syödään churroja - menu del dia on ohi! Löysimme rannasta kylläkin yhden auki olevan ja melko hyvän illallispaikan. Paluumatkalla eksyimme vanhan kaupungin kujille ja kiersimme ympyrää kun kaikki kadut olivat saman näköisiä, kapeita ja ketään ei näkynyt missään. Hiljaista on talvella, vaikka ei tämä kaupunki ole turistipaikka, vaan vieressä oleva Barbate. 

Kämppämme on perusespanjalainen, kylmä, vaikka lämpöpumppu yrittää hoitaa hommansa ja kostea, ikkunat jatkuvassa huurassa. Vanhan kaupungin kujilla kävellessä huomasimme monessa keittiössä ja olohuoneessa istuskelevat paikalliset sonnustautuneena toppatakkiin. Ei suomalainen ymmärrä tätä harakanpesärakentamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti